Ådalen Truck AS på tur til New York!

Etter et spennende og godt 2018 er vi på Ådalen klare for årets firmatur. Med mye salg, bra utleie og til sammen stor aktivitet ble samtlige ansatte invitert til en velfortjent bonustur over den store dammen! Nærmere bestemt New York.

Her står god mat, uforglemmelig sightseeing og spennende kurs med fokus på sikkerhet(HMS), kundeservice og effektivitet på planen. Og ekstra spesielt blir det å se jubileumskampen fredag kveld mellom New York Rangers og Carolina Hurricanes.
Vi gleder oss til tidenes tur!

Praktisk info til våre kunder

Som følge av dette vil Ådalen Truck være noe redusert i dagene vi er på reise, dette gjelder fredag 8. og mandag 11. Vi har selvsagt mannskap på jobb, men på enkelte områder vil det altså være noe redusert disse 2 dagene.

Kontaktinfo er som vanlig:

Telefon: 69 10 21 50
E-mail: post@aadalen.no

Spennende artikkel i “Moderne Transport”!

I januar utgaven av bladet Moderne Transport var det en god artikkel om Ådalen Truck og vår suksess med Hangcha trucker!

Det var en ettermiddag vi fikk et hyggelig besøk av en av journalistene fra bladet, og siden har vi hvert spente på resultatet. Så det va gøy å lese artikkelen når den endelig kom ut!
Etter et knallsalg i fjor – med 300 solgte trucker! – innleder vi artikkelen med at målet for 2020 er å selge 700 trucker. Og i 2019 skal vi selge 400 trucker. Et veldig ambisiøst mål, men også veldig mulig!

“Du kan sikkert kalle målet hårete, men det er viktig med ambisiøse mål, og vi tror vi kan klare det!”

Sitat Arild Ådalen, eier. (Hentet fra artikkel)

Arild har 38 års fartstid i truckbransjen og har ett spennende og begivenhetsrik arbeidsliv bak seg.
Dermed har han meget god erfaring med trucker og hva slags kvaliteter som er viktige å ha. Dette har han selvsagt tatt med seg inn i Ådalen Truck AS, som han startet opp i 2005.

Truckene vi selger, selges som kjent med 2 års garanti. Og med denne garantien sammen med en knallpris og maskiner til høy kvalitet står vi sterkt på markedet, og er veldig oppnåelig for de aller fleste kunder. Vi selger ofte til kunder som i utgangspunktet kunne tenkt seg å kjøpe brukt truck, men som heller snur over på å kjøpe en splitter ny Hangcha truck hvor service, garanti og alt er i topp stand.

Vi gleder oss til fremtiden, og ser frem mot et spennende år!

Nytt kursrom gir mange gode muligheter!

Like før jul fikk vi ferdigstilt nye kurslokaler her i Trøskenveien!

Resultatet har blitt et stort og innbydende rom som kan huse mange deltagere til både liftkurs, truckførerkurs og andre kurs. Rommet byr på en meget god atmosfære og er særdeles godt, teknisk utstyrt med stor prosjektorskjerm og lyd av topp kvalitet. Noe som selvsagt gjør det veldig mye lettere å holde store kurs, og sikre at alle deltagere får med seg det de skal.

Kursrommet er plassert i umiddelbar tilknytting til salgs- og maskinhall så dette bidrar til å sette kursene som holdes inn i sitt rette element.

Allerede dagen etter at lokalene var klare, var kursrommet virkelig fyllt opp for truckførerkurs.

Vi håper at våre kursdeltagere nyter godt av den gode atmosfæren i rommet, og får en god opplevelse av å være på kurs her hos oss på Ådalen.
Og med Rune Kristiansen som kursholder, skal det mye til for å få det mer interessant! Rune har masse kompetanse og årelang erfaring innenfor sikkerhet og håndtering av maskiner og gods.

Har du eller dine ansatte behov for et kurs?

Sjekk våre datoer, eller ta kontakt for å få tilpasset tid!

Vår kursholder, Rune Kristiansen.

Rom for mer enn bare kurs

Med stort konferansebord, loungeplass og ellers god gulvplass kan rommet også by på mer enn bare kurs. Her er det plass for hyggelige sammenkomster og å skape gode ideer!

Truck klasser | En enkel oversikt!

Hangcha A6 - Pallestabler-aadalen-truck-AS

Mange lurer på de forskjellige truck klassene og hva som kreves for å kunne betjene de ulike klassene.
Derfor ønsker vi å gi en kort innføring om dette her!

Klasse T1 | Lavtløftende palletruck, palletruck med plattform til fører inntil 10 tonn

Denne gruppen innebærer trekk – og skyvetrucker, truck med plattform (også kalt plattformtruck), palletrucker og lavtløftende plukktrucker og ledearmstyrte, høytløftende trucker hvor fører håndterer maskinen gående. Dette er maskiner som brukes mye i butikker til for eksempel å ta imot varer fra lastebil.

Palletrucker er den vanligste typen lavtløftende trucker og brukes vanligvis innendørs for transport av paller for korte avstander og til last/lossing av bil over rampe eller kjørebro.

For bruk av trucker i klassen T1 kreves dokumentert sikkerhetsopplæring, og ikke sertifisert sikkerhetsopplæring.
Kravet om sertifisert sikkerhetsopplæring kommer med løfte- og stablevogner for gods med fast, permanent førerplass på maskinen.

Hangcha A6 - Pallestabler-aadalen-truck-AS

Klasse T2 | Skyvemast – og støttebenstrucker

Disse truckene har som regel høy løftehøyde.

Arbeidsoppgavene er som regel i hovedsak innendørs pallestabling i reoler. På skyvemasttrucker kan masten forskyves og gaflene tiltes. Noen skyvemasttrucker  kan dreie hjulene i alle retninger. Det kalles fireveis skyvemasttruck.

Kravet om sertifisert sikkerhetsopplæring  gjelder løfte- og stablevogner for gods med permanent førerplass på maskin.

Les mer og meld deg på kurs T1 - T5 her

Klasse T3 | Sidestablende trucker (smalgang), høytløftende plukktrucker og førerløftet trucker

Trucker innenfor klasse T3 brukes som regel der det er trangt imellom reolene.

Disse kan ha en løftehøyde opp til ca 12 meter og henter/setter inn paller på begge sider i kjøregangen. Svinggaffel/sidestablende truck kalles helst smalgangstruck da de kan arbeide i smale kjøreganger, like smale som trucken selv. Disse styres ofte automatisk i kjøregangene.

Høytløftende plukktruck brukes på samme måte og til samme bruk, bare at her manøvreres trucken fra førerplass. Førerplassen heves sammen med gaflene/platformen.

Les mer og meld deg på kurs T1 - T5 her

Klasse T4 | Motvektstrucker med mast eller teleskopbom

Dette er den vanligste trucktypen og det folk vanligvis forbinder med en truck.

Den bærer lasten foran forhjulene. Selve trucken og ett tungt lodd bak blir motvekt til lasten – slik at trucken ikke tipper. Motvektstrucker kan brukes både innendørs og utendørs, og benyttes til godshåndtering som f.eks lasting av kjøretøy, containere, jernbanevogner, båt m.m.

Det finnes også terrengående motvektstrucker. Disse er beregnet til bruk i terreng og på ujevnt underlag, f.eks på byggeplasser.

For å kunne kjøre Motvektstruck inntil 10 tonn kreves sertifisert opplæring.

Les mer og meld deg på kurs T1 - T5 her

Les mer om terrenggående truck her.
Les mer om motvektstruck her.

Klasse T5 | Sidelastere

Sidelastere er til håndtering av langt gods som trelast og rør. Masten kan skyves inn og ut. Dermed kan trucken enkelt stå stille langs en reol for henting/plassering av last. Det er langt sikrere og mindre plasskrevende enn en motvektstruck som må ha langgodset på tvers foran.

Les mer og meld deg på kurs T1 - T5 her

Trucktyper som krever utvidet opplæring

Trucker med løftekapasitet inntil 10 tonn

Klasse C1 | Teleskoptruck med løftekapasitet inntil 10 tonn

Maskin med hevbar og teleskopisk bom med en eller flere teleskoper med rekkevidde over 2 meter der bommen og overkonstruksjonen står fast på undervogn chassis.

Les mer om C1 og meld deg på kurs

Klasse C2 | Rundtomsvingende Teleskoptruck med løftekapasitet inntil 10 tonn

Maskin med hevbar og teleskopisk bom der bom er montert på egen bevegelig- /rundtsvingende konstruksjon. Førerplassen følger med bomkonstruksjonen rundt.

Les mer om C2 og meld deg på kurs her

Trucker med løftekapasitet over 10 tonn

Klasse T6 | Sidelaster med løftekapasitet over 10 tonn

Sidelaster, for langgods og container, med en kapasitet over 10 tonn.

Les mer og meld deg på kurs T6 - T8 her

Klasse T7 | Portaltruck med løftekapasitet over 10 tonn

Til håndtering av containere på store havne- og terminalområder, med en kapasitet over 10 tonn.
Lite brukt i Norge.

Les mer og meld deg på kurs T6 - T8 her

Klasse T8 | Motvektstrucker med mast og gaffelarmer med løftekapasitet over 10 tonn

Motvektstruck med kapasitet over 10 tonn.

Underklasser:

  • Motvektstruck med permanent containerår, T8.1
  • Motvektstruck med permanent tømmerklo, T8.2
  • Motvektstruck med teleskopbom, T8.4
Les mer og meld deg på kurs T6 - T8 her

Hangcha – en av verdens største truckprodusenter!

Det var en fin oversikt bladet Moderne Transport hadde i sin nyeste utgave. Samtidig en god stadfestelse om at de kinesiske merkene blir mer og mer populære.
I bladet så vi oversikt over verdens største truckprodusenter målt etter omsetning. Her finner vi Hangcha på en solid 9. plass.
De har i 2017 hatt en omsetning på 8,7 milliarder kroner og en vekst på hele 20% siden 2016.

Hangcha produserer godt over 100.000 trucker i året så i forhold til antall enheter er de nok enda høyere på listen.
Ådalen Truck er stolt ekslusiv forhandler av Hangcha i Norge, og har til nå solgt over 2000 trucker over hele landet. For 2018 ligger det ann til å rulle ut 300 Hangcha trucker fra vårt lager i Sarpsborg til kunder i hele Norge.
Ettersom truckene nå har blitt testet lenge i markedet og er mer enn godkjent hos våre kunder, ser det heller ikke ut til at denne kurven vil stoppe med det første.

 

Vi kan garantere at Hangcha leverer solide trucker av høy kvalitet! Vi setter de sammen med kjente komponenter av ypperste klasse – slik at driften og levetiden kan sikres igjennom hele truckens levetid! 
Kort og godt et økonomisk smart valg.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

“…blant de elleve største viser de aller fleste selskapene til en solid omsetningsvekst. Spesielt de kinesiske produsentene Anhui Heli og Hangcha Group er i vinden, og kan vise til 35 og 20 prosents vekst.”

Mengder av truck og stablere har ankommet lageret!

I går rullet det inn den ene trucken etter den andre, etterfulgt av et lass med sniler til vår store glede! Disse har vi ventet på!
Så i disse dager klargjøres en mengde maskiner for å sendes ut til våre kunder som allerede har bestilt. Og vi gleder oss til å kunne sende de rundt over hele landet!

Dette er gode kvalitetsmaskiner fra Hangcha. Vår erfaring er at dette er enklere utgaver av truckene som er av de dyreste på markedet. Men soleklart av like gode kvalitet! Det er også noe vi ofte får tilbakemeldinger på fra våre kunder og. Det at truckene er bygget opp på kjente og kvalitetssikrede komponenter gjør at vi kan garantere deg en driftsikker truck i lang, lang tid!

Vårt tips er: ikke betal mer enn hva du bør!

For å garanterer at våre kunder får hva de forventer har vi lagt opp gode rutiner for klargjøring.

Før vi leverer maskinene ut til kundene blir de nøye gått igjennom her av vårt servicepersonell. Truckens motor, og alle væsker som hydraulikkolje, motorolje, bremsevæske osv, blir nøye sjekket. Videre testkjører vi hver eneste truck. Dette gjør vi for å både sjekke at den holder stand på alle områder og at alle funksjoner fungerer slik de skal. Vi håper og tror at denne prosedyren er med på å gi alle våre kunder en trygghet på at de får en solid og robust truck!

Motvektstruck etter ditt behov!

Gaffeltruck-Motvektstruck-Hangcha-Aadalen-Truck-AS

Hangcha har over 30 års erfaring med produksjon av trucker og har en stor forskningsavdeling som har fullt fokus på utvikling av trucker. Dette gjør at de til enhver tid kan være langt fremme med teknologi og kvalitet. De har høyt fokus på sikkerhet og moderne teknologi!

Det kan leveres flere alternative motorer og batterier på motvektstrucker, men her på Ådalen har vi et stort fokus på å levere høy kvalitet og driftsikre maskiner. Derfor har vi valgt å produsere alle våre diesel trucker med Yanmar motor, og alle våre elektriske trucker med Hoppeche batteri. Dette gir en pålitelig, sikker og trygg drift i mange år!

Motvektstruckene fra XF-serien er våre absolutt mest solgte maskiner, og da særlig trucker i størrelsen 2 til 3 tonn. Det er ikke uten grunn at dette har hvert vår bestselger gjennom mange år! Den har blitt levert til kunder over hele landet,  og mange meget fornøyde kunder! Dette gleder oss!

Under gir vi deg en rask introduksjon på 3 ulike typer motvektstruck, til 3 ulike behov!

Hangcha CPCD 15 XF Serien - Ådalen Truck

Elektrisk motvektstruck for bedre inneklima!

Hangcha CPD 18 A er en elektrisk Motvektstruck på 1,8 tonn som passer særdeles bra til bruk på mindre lager og varehus.

Med løftekapasitet på 1800 kg og en løftehøyde på 4700mm takler den små og mellomstore utfordringer!

I mindre varehus og lagre er elektrisk truck ofte ønsket, da det gir ingen forurensing, og dermed ett bedre inneklima(og uteklima!) og arbeidsmiljø!

Hangcha CPD A er en serie motvektstrucker som fåes i størrelser fra 1,5 tonn – 5 tonn.

Les mer om CPD 18 A!
Hangcha-CPCD-25-XF

Komplett bestselger!

Hangcha CPCD 25 XF er vår absolutt mestselgende truck gjennom tidene!

En diesel motvektstruck som egner seg for svært mange oppdrag – det er rett og slett en solid “all-rounder”! Med en løftekapasitet på 2500kg og en standrad løftehøyde på 4700m med friløft, er dette en motvektstruck som er klar til å ta de fleste utfordringer.

Hangcha CPCD XF er en serie trucker som fåes helt fra 1,5 tonn og opp til 10 tonn!

Les mer om CPCD 25 XF!

Terrengående motvektstruck – robust og kraftig!

Hangcha CPCD 30 XF 4WD er vår terrenggående motvektstruck. Det er en kraftig og robust truck som håndtere røffe og harde jobber, og er spesielt godt egnet for terreng og byggeplasser! Med 4 hjulsdrift og differensialsperre håndterer den det aller meste av tøffe utfordringer.

Denne terrengtrucken har en lastkapasitet på 3000kg.
Vår standard terrengtruck er utstyrt med friløftsmast og 4700 løftehøyde.

Terrengåendetrucker fåes fra 2,5 tonn til 3,5 tonn.

Les mer om CPCD 30 XF 4WD!

Mathias Tombre
Salg

Er du interessert i å vite mer om maskinene? Da er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss eller ta deg en nærmere kikk på produktsiden her.

Varehusmaskiner over hele Norge!

Hangcha A16 i landskap - 2 års garanti

De siste fire ukene har vi sendt ut omlag 40 varehusmaskiner til hele Norge.

Vi har sendt maskiner fra oss til Stokke i Vestfold, til Våler i Solør kommune – og helt til Lofoten i nord!
Dette synes vi er veldig gøy! Og vi er glad for mange gode og postive tilbakemeldinger på maskinene våre. Det gjør at vi hele tiden har lyst til å utvikle oss, og stadig gjøre en bedre jobb for dere.

Våre varhusmaskiner er produsert av kvalitetsleverandøren Hangcha og består i hovedsak av pallestablere og elektriske jekketraller (sniler). Maskinene er et utmerket produkt for alle lagre og varehus i de minste klassene og opp til de mellomstore. Vår største pallestabler kan løfte hele 4700mm, og er dermed et godt alternativ til gaffeltruck!

Bilde: Varehusmaskiner som er solgt og klare for leveranse!

Før maskinene blir sendt på reise gjennom landet, til rette eier, går de igjennom en kvalitetssjekk her på vårt lager i Sarpsborg. Her sjekkes alle funksjoner og kvaliteter, for å sikre at dere, våre kunder, skal få en så god opplevelse og en god oppstart med den nye maskinen som mulig. Vi ønsker alltid å strekke oss langt for å yte den beste service, og gi den beste oppfølgingen.
Hele kontrollen avsluttes med at maskinen får kontrollmerke, CE dokument og nødvendige bruksanvisninger. Nå er den klar for transport igjennom vårt vakre land!

Vi har nå flere maskiner i bestilling fra Hangcha som kommer jevnt utover året.

Du er mer enn hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss dersom du har behov for en varehusmaskin. Vi hjelper deg gjerne med å finne rett maskin med rett kapasitet!

Mathias Tombre
Salg

Hangcha A16 – en kvalitetssikret pallestabler!

Hangcha A6 - Pallestabler-aadalen-truck-AS

Er du ute etter en pallestabler av høy kvalitet og med gode spesifikasjoner?
Da er Hangcha A16 maskinen for deg!

Ådalen Truck AS startet å selge Hangcha i 2006, altså for 12 år siden! Hangcha er en av verdens største truckprodusenter, og produserer over 100.000 trucker hvert eneste år. I 2010 fikk vi øynene opp for pallestableren A16, og tok den raskt inn på lager. Den har siden vist seg å være en pallestabler av særdeles høy kvalitet, og er blitt bygget opp på kjente og gode komponenter. Den har blant annet styringsenhet fra det anerkjente merket Curtis. Dette garanterer en sikker og trygg maskin i mange år!

Maskinen er også utstyrt med ståbrett og sidestøtter, av høy ergonomisk kvalitet. Ståbrettet har en solid demping og gummibelegg på overflaten, slik at fører av maskinen unngår skader og slitasje fra støt og slag, som lett kan oppstå under kjøring.
Maskinen starter smidig, med en myk igangkjøring og effektiv kjøring videre. Dette har mye å si for at brukeren har og føler kontroll på lasten! Med god svingradius er pallestableren også særdeles god å bruke på også de vanskeligere og smale plassene.

Med sitt kompakte og delikate design har vi fått mange fornøyde kunder over hele landet!

Hangcha A 16 - Elektrisk Stabler - Ådalen Truck
Hangcha Palestabler A 16 - Elektrisk Stabler - Ådalen Truck

Ønsker du mer informasjon?
Gå til produktsiden her!

Høyt trykk på utleie!

Lift kurs banner - Ådalen

Sommeren er i full anmarsj, og det merkes godt på utleie fronten!
De siste ukene har alle utleiemaskiner gått ut som rykende ferskt brød – nesten før de har rukket å komme inn.

Ikke nok med at anleggs- og byggebransjen dundrer til på utleie, så skal også boligeiere rundt omkring i hele landet gjøre seg klare for sommeren, med både husvask, rengjøring og hagearbeid. Og da blir lifter flittig brukt, som også er den tryggeste måten å arbeide i høyden på!

Dette halvåret har vi investert i rekord mange nye maskiner, samt hatt store utskiftninger i maskinparken vår. Dette er med på å gi alle våre kunder en ekstra god opplevelse av leien.
Og med et solid mekaniker team i bakhold er vi beredt til å hjelpe i alle situasjoner som mulig kan oppstå.

Rune hører gjerne i fra deg dersom du er på utkikk etter leie av maskin!

Rune Kristiansen - logisitkk hos Ådalen Truck AS

Rune Kristiansen
Logisitikk og utleie

Starten på sesongen har hvert helt eventyrlig! Vi er så heldige å ha mange trofaste kunder. Alltid like hyggelig å slå av en prat og yte det beste vi kan av service!