Ådalen inn i det svenske markedet

Etter en stor suksess på det norske markedet med Hangcha og LGMG utvider Ådalen nå sitt nedslagsfelt til også det svenske markedet.
Salgstallet for bare Hangcha i Norge nådde nesten 500 maskiner og vi ser helt klart potensialet for både Hangcha og LGMG i Sverige.Vi har med oss fabrikkene på dette og de har stor tiltro til at vi også skal lykkes der slik som vi har gjort i Norge.

Vårt første satsingsområde vil være i område rundt Gøteborg, Jönköping, Linköping, Örebro.
Det er allerede opprettet et eget selskap i Sverige som vil markedsføres under samme navn og logo som i Norge, «Ådalen».
Dette er en del av vår strategi med å bygge en sterk merkevare for både Ådalen, Hangcha og LGMG i det norsk/svenske markedet.

Sverige er en enorm logistikknasjon med et nesten dobbelt så stort truckmarked som i Norge. Mange av de store merkevarekjedene har sitt hovedlager i midt-Sverige så potensialet er derfor enormt.
Coronasituasjonen har definitivt satt sitt preg på markedet og vi ser en tendens til at man enten vil effektivisere lagerdriften med ultramoderne roboter eller så er man mer prisbevist enn før på valget av truck.
Vi ønsker å treffe den siste kundegruppen med full styrke ved å tilby kvalitetsmaskiner til en meget god pris.
Kvaliteten på LGMG lifter er som vi har erfart helt topp i klassen. Dette er nok mye takket være deres relasjon til søsterselskapet Volvo Maskin. Nettopp denne relasjonen tror vi kan være en suksessfaktor for å nå de svenske kundene.

Ådalen Truck AS Sarpsborg vil være logistikksentralen for det norsk/svenske markedet. Alle leveringer av maskiner fra Kina og Europa vil først gå til Sarpsborg hvor PDI gjøres.
Deretter fraktes maskinene til det svenske lageret eller direkte til sluttkunde.

Nils-Ole Nyquist
Etableringsansvarlig Sverige

Ørjan Ådalen - Salgssjef hos Ådalen Truck AS

Ørjan Ådalen
Daglig leder